Populairste leaseauto's van 2019? Dé top 10

Lees alles over de meest gewilde auto’s van dit jaar

Net als in 2018 hebben wij weer een top 10 private lease auto’s samengesteld. We hebben dit keer voornamelijk onze eigen data geanalyseerd. Welke auto’s zijn het meest bekeken in de afgelopen maanden? En voor welke bolides worden er veel offertes aangevraagd? Dit geeft zeker een goede indicatie voor 2019. In tegenstelling tot de voorliggende jaren hebben we dit maal alleen gekeken naar het private lease segment. Speciale acties en deals lichten we per auto even uit.

Wil je liever direct starten met het vergelijken van courante private lease prijzen? Bekijk hier de beste leasedeals van dit moment

Alle leasedeals Alle leaseauto’s

Wat zijn de populairste leaseauto’s in 2019?

 • 1. Opel KARL: net als vorig jaar staat deze compacte stadsauto op één. Auto’s uit het A-segment blijven populair onder privé leasers en de KARL is een topper in zijn klasse. Bovendien blijft het ook in 2019 één van de voordeligste leaseauto’s. Je rijdt al in een nieuwe KARL vanaf €199 per maand!
 • 2. Nissan Qashqai: de meest geroemde SUV van 2018 komt wederom terug in deze nieuwe top 10. Het is één van de duurdere auto’s in het lijstje maar hier krijg je ook veel voor terug. Ruimte, comfort en een aansprekend voorkomen. Naar verwachting krijgt de Qashqai het iets moeilijker in 2019 gezien de competitie van de Kona.
 • 3. Volkswagen Polo: de hatchback variant van de Polo staat al jaren lang in de top 10 van meest gekochte auto’s. Logisch dat deze middenklasser ook goed in de smaak valt bij privé leasers. Dankzij de Duitse degelijkheid is het merk Volkswagen dominant aanwezig in deze lijst, net als vorig jaar.
 • 4. Opel Astra: nog een geliefde bolide in het C-segment. De Astra is een ruime auto, uitgerust met een stille doch krachtige motor. Vergelijkbare auto’s uit dit segment zijn in de regel rond de €5.000 duurder. Dat zien we natuurlijk ook terug in de leaseprijzen. De Sports Tourer variant is tevens vaak aangevraagd maar valt net buiten deze top 10.
 • 5. Mercedes A-klasse: spanning en actie. We verwachten dat ook auto’s uit het luxere segment in trek zijn in 2019. Het hele concept private lease wordt steeds bekender en populairder. In het prille begin was het enkel mogelijk een kleine auto te leasen maar het aanbod groeit. De A-klasse is geroemd en gewild, ook als leaseauto.
 • 6. Citroën C1: het aantal stadsauto’s loopt terug in de top 10 van dit jaar. Toch heeft de C1 weer een plekje weten te bemachtigen en dat is niet vreemd. Het is letterlijk de meest voordelige leaseauto in het privé segment. Al vanaf €179 per maand rijd je in een nieuwe C1, wat ons betreft een goede deal!
 • 7. Renault Clio: de enige auto van deze Franse fabrikant die we terug vinden in de lijst van 2019. Geen Twingo meer dit jaar. Die heeft plaats moeten maken voor de ruimere auto’s uit andere segmenten. Hoe dan ook, de Clio blijft gewild. Vrijwel alle leasemaatschappijen bieden deze Renault aan en zo ontstaat een prijzenslag. Dit draagt absoluut bij aan de populariteit van de Clio, je krijgt veel waar voor je geld!
 • 8. Volkswagen Golf: het grotere broertje van de Polo staat ook in de top 10 en dat is geen verrassing. Het is simpelweg één van de populairste auto’s onder Nederlanders. In 2019 wordt de Golf 8 geïntroduceerd. Naar verwachting wordt deze een stuk ruimer en zal qua design richting de Arteon bewegen. Het is nog even afwachten of private lease partijen de auto ook gaan aanbieden.
 • 9. Audi A1: er hangt een prijskaartje aan deze A1 maar ondanks dat is deze Audi gewild. Alle luxe die Audi te bieden heeft, in de vorm van een kleine en voordelige bolide. Vorig jaar lag de leaseprijs een stuk lager, in 2019 betaal je voor deze auto rond de €500 per maand. Voor hetzelfde geld rijd je bijvoorbeeld in een Mercedes CLA.
 • 10. BMW 1-serie: nipt aan heeft ook BMW een plek weten te bemachtigen in de top 10. Samen met de A1 is het de duurste auto in deze lijst, te leasen vanaf €445 per maand. Je rijdt dan in een instapmodel, maar het is wél een Beamer. De afgelopen maanden is ook het ruimere broertje, de 3-serie, erg in trek. Deze valt net buiten de top 10.

Ook interessant in 2019

Dan zijn er nog een aantal auto’s aan wie de titel ‘hekkensluiter’ net ontglipt. Toch willen we je deze niet onthouden. De volgende auto’s hebben de top 10 in 2019 net niet gehaald:

 • Hyundai Kona: het is op het moment met afstand de meest populaire leaseauto in het zakelijke segment. Ook in 2019 blijft de Kona gewild, gezien de lage bijtelling van de volledig elektrische uitvoering. In het private lease segment zal met name de ‘reguliere’ benzine-editie in trek zijn, te leasen vanaf €299 per maand.
 • Ford Focus: deze auto werd in Nederland gelanceerd in 1998 en is sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De Focus staat bekend als een fijne allrounder, met een scherpe besturing en een sportieve wegligging. Leasemaatschappijen bieden deze Ford doorgaans aan vanaf €335 per maand.
 • Hyundai i20: de gevestigde orde geeft Hyundai net aan het nakijken. De i20 is de tweede auto van deze fabrikant die net buiten de top 10 valt. Maar, “ziet u ook zoveel Hyundai’s de laatste tijd”? Jazeker, de i10 en de i30 doen het ook goed in het private lease segment dus het merk wint overduidelijk aan populariteit.

Tot zover de populairste leaseauto’s van 2019! Volgend jaar stellen we wederom een top 10 op. Heb je vragen of opmerkingen over bovenstaande? Laat deze bij ons achter via het contactformulier.