De top 10 private lease auto's van 2020

Lees alles over de meest gewilde auto’s van dit jaar

Ook voor het jaar 2020 hebben wij weer een top 10 opgesteld. We geven antwoord op de vraag: wat zijn de populairste private lease auto’s van 2020?

De voorspelling die wij doen is net als voorgaande jaren voornamelijk gebaseerd op onze eigen data. Maandelijks maken ruim 20.000 bezoekers gebruik van ons platform. In onze web-statistieken zien we welke auto’s veel worden bekeken en dus populair zijn. Daarnaast weten we voor welke auto’s er veel offertes worden aangevraagd. Deze cijfers bieden een mooi vertrekpunt voor het opstellen van deze top 10.

Ook houden we rekening met ontwikkelingen in de markt. Welke nieuwe modellen worden er geïntroduceerd in 2020? Wat zijn naar verwachting de bijbehorende leasetarieven? En wat heeft de groeiende populariteit van elektrisch rijden voor invloed?

Tot slot nemen we ook trendlijnen in acht. Zo zien we in de afgelopen jaren een sterke verschuiving in het type auto waar interesse in wordt getoond. Voorheen waren met namelijk de auto’s in het A-segment gewild (compacte stadsauto’s en hatchbacks). Tegenwoordig zien we juist dat men vaker kiest voor een grotere, luxere en duurdere auto. Vooral de SUV’s en Crossovers zijn in trek. We verwachten dat deze trend zich doorzet in 2020. En dan nu over naar de top 10!

Wat zijn de populairste leaseauto’s in 2020?

 • 1. Volkswagen Golf: net als voorgaande jaren staat de Golf in de top 10. Logisch ook, het is één van de meest verkochte auto’s in Nederland. Op dit moment is de elektrisch aangedreven variant erg in trek. Dit met name door de waanzinnige leaseprijs. Al vanaf €527 per maand rijd je in de luxe E-golf.
 • 2. Opel Karl: de koning is van zijn troon verstoren. Ten minste, volgens onze voorspellingen. De afgelopen jaren was de Karl met afstand de populairste private lease auto van Nederland. Dit jaar zakt deze Opel een plekje maar hij blijft gezien de gezonde prijs/kwaliteit verhouding een topper.
 • 3. SEAT Ibiza: auto’s van deze fabrikant hebben in het verleden nooit een plek kunnen bemachtigen in de top 10. Maar zoals aangegeven is er vanuit privé leasers ook steeds meer vraag naar ruimere en luxere auto’s. De Ibiza voldoet aan deze eisen en is ook nog eens te leasen voor een schappelijk tarief.
 • 4. Ford Fiesta: allicht wat burgerlijk maar niet voor niets een publieksfavoriet. De Fiesta is wat je noemt een degelijke auto. Alles wat erop zit, dat gebruik je ook. Geen overbodige functionaliteiten dus. Het broertje van de Fiesta, de Focus, vinden we niet meer terug in de top 10 van 2020.
 • 5. KIA Niro: de hardloper van KIA is naar verwachting ook in 2020 gewild. Met name voor de hybride variant worden op dit moment veel offertes aangevraagd. Dit terwijl hier toch een flink prijskaartje aan hangt: minimaal €394 per maand. Dat is voor een krachtige hybride alsnog voordelig.
 • 6. Nissan Qashqai: zakt van de tweede positie naar nummer zes maar de hoogtijdagen zijn nog niet voorbij voor deze Nissan. Er gaan reeds geruchten rond dat we medio 2020 een nieuwe drie-liter Qashqai mogen verwachten. Een rijkelijk uitgedoste editie die hoogstwaarschijnlijk ook beschikbaar wordt gesteld voor privé leasers.
 • 7. Hyundai Kona: de Kona was al populair en dankzij de huidige aanbieding van ANWB wordt deze Hyundai nog aantrekkelijker. Al vanaf €299 per maand rijd je in het instapmodel (benzine). Wij menen echter dat met name de hybride en volledig elektrische variant de voorkeur genieten in 2020.
 • 8. Peugeot 108: de compacte auto’s zijn natuurlijk niet volledig verdwenen uit de top 10. En in dat segment is de 108 natuurlijk niet weg te denken. Je rijdt in deze kleine krachtpatser vanaf €200 per maand. Dat is tot nu toe één van de laagste leasetarieven die we zijn tegengekomen. Doe er je voordeel mee!
 • 9. Citroën C1: ook de C1 blijft relevant maar zakt wel een aantal plekken in de top 10. Qua opties, vermogen en functionaliteiten is de C1 te vergelijken met de Karl. De leaseprijzen voor de C1 schommelen sterk, maar op het moment kan je deze Citroën leasen vanaf €179 per maand!
 • 10. Opel Astra: de hekkensluiter is de Astra. Het is één van de meest gewilde leaseauto’s in het zakelijke segment. Toch verliest deze Opel aan populariteit onder de privé leasers. Waarschijnlijk omdat de Astra de afgelopen jaren een stukje duurder is geworden. Hoe dan ook, nog steeds een plek in de top 10!

Ook interessant in 2020

Electric vehicles natuurlijk. In 2019 zagen we al een aantal betaalbare elektrische modellen voorbij komen zoals de e-Golf, de Corsa-e en de Peugeot e-208. Door de snelle doorontwikkeling worden elektrische auto’s steeds toegankelijker, ook de leaseprijzen dalen gestaag. Niet langer is rijden op stroom enkel besteed aan de Tesla-rijder.

In 2020 komen er een aantal spannende en innovatieve elektrische auto’s op de markt. Het is lastig in te schatten hoe deze in de smaak gaan vallen bij het grote publiek. We durven deze zonder cijfers dan ook niet in de top 10 van dit jaar op te nemen. Wel willen we een paar van deze potentiële toppers uitlichten:

 • 1. Volkswagen ID3
  Dit is niet de eerste volledig elektrische auto uit de stal van VW. Wel is het de eerste die een nog onbekende naam draagt: de ID3. En dit betekent nogal wat. Voorheen werden modellen met een standaard verbrandingsmotor omgebouwd tot een auto op stroom. Met de ID3 is gestart met een schone lei, iets wat de prestaties ten goede is gekomen. Met de ID3 rijd je naar verwachting maar liefst 550 kilometer op een volle accu!
 • 2. SEAT Mii Electric
  Nog een slag voordeliger is de Mii Electric. Qua vormgeving verschilt deze elektrische variant weinig van de Mii die wij kennen. Het is een compacte stadsauto en dus perfect voor de korte rit. Wil je toch een keer een eindje verder rijden? Met de Mii rijdt je 260 kilometer op een volle accu volgens WLTP. De nieuwprijs van deze SEAT ligt rond de €23.000 dus naar verwachting ligt het laagste maandtarief voor privé leasers rond de €300.
 • 3. MG ZS
  MG maakt zijn terugkomst in Nederland en wel met een volledig elektrische auto. De MG ZS is een ruime SUV voor een schappelijke prijs. Het instapmodel is te bestellen vanaf €29.900. Hij doet ons een beetje denken aan een CX-5, vooral van voren. Een stoere auto dus! De actieradius van de ZS ligt rond de 230 kilometer. En, deze MG is al in het wild gespot. Bij ANWB is de MG ZS verkrijgbaar voor privé leasers vanaf €439 per maand!

Overig aanbod

Tot zover de private lease top 10 van 2020. Zit jouw ideale auto er niet tussen? Bekijk dan het overige aanbod. Op het moment zijn er meer dan 100 modellen beschikbaar! Vergelijk hier de prijzen van alle private lease aanbieders in de markt.