De top 10 private lease auto's van 2023

Vergelijk alle leasetarieven en bespaar!

10 beste leasedeals van 2023

Jeep Avenger

Actie!
jeep avenger private lease

Vanaf €449 /mnd

6aanbieders

Bekijk auto

KIA Picanto

Actie!
kia picanto private lease

Vanaf €279 /mnd

5aanbieders

Bekijk auto

Fiat 500

Actie!
fiat 500e private lease

Vanaf €249 /mnd

5aanbieders

Bekijk auto

KIA Niro

kia niro private lease

Vanaf €519 /mnd

5aanbieders

Bekijk auto

Dacia Spring

dacia spring private lease

Vanaf €297 /mnd

3aanbieders

Bekijk auto

Peugeot e-208

peugeot e-208 private lease

Vanaf €419 /mnd

6aanbieders

Bekijk auto

Ford Fiesta

ford fiesta private lease

Vanaf €358 /mnd

1aanbieder

Bekijk auto

Tesla Model 3

tesla model 3 private lease

Vanaf €579 /mnd

3aanbieders

Bekijk auto

Suzuki S-Cross

suzuki s-cross private lease

Vanaf €527 /mnd

2aanbieders

Bekijk auto

Volkswagen Polo

Actie!
volkswagen polo private lease

Vanaf €319 /mnd

9aanbieders

Bekijk auto

#1 Jeep Avenger

Voor het eerst in zes jaar tijd treffen we een volledig elektrische bolide op de troon van onze top 10. De Jeep Avenger is begin 2023 verkozen tot auto van het jaar op de Autosalon van Brussel. Alle 57 juryleden waren lovend over deze volledig elektrische B-SUV. De Avenger is compact, wendbaar en voorzien van state-of-the-art technologie.

De elektromotor van de Avenger levert 156 pk en de accugrootte is met 4 kWh gegroeid naar 54 Kwh. De actieradius ligt hiermee rond de 400 km. Ondanks de transitie richting het rijden op stroom, weet Jeep het onmiskenbare karakter van de terreinwagen te behouden.
Vergelijk deals

jeep avenger v3

#2 KIA Picanto

Ook de ’traditionele’ stadsauto met benzinemotor doet het nog steeds goed onder private leasers. In 2023 werd er in Google veel gezocht naar de Picanto en ook op ons platform werd deze KIA vaak bekeken.

De Picanto die je momenteel kan leasen stamt uit 2020 en is dus al geruime tijd verkrijgbaar. Dit is dan ook meteen de grootste reden voor het schappelijke leasetarief. Bij tijd en wijlen kan je de KIA Picanto leasen vanaf €240 per maand. Dit terwijl zelfs het instapmodel – de Comfortline – is uitgedost met gewilde functionaliteiten zoals; cruise control, airco, parkeersensoren en start/stopsysteem. Goede deal!
Vergelijk deals

kia picanto

#3 Fiat 500

Het meest populaire model van Fiat is ook onder private leasers in trek. De 500 is verkrijgbaar met mild-hybride aandrijving én je kan kiezen voor een volledig elektrische variant. Wij zien dat onze bezoekers vooral offertes opvragen voor de reguliere Fiat 500 MHEV.

Uiteraard is deze stadsauto gewild dankzij het iconische design, maar momenteel is ook het leasetarief erg gunstig. In de afgelopen vier maanden is het maandbedrag voor de 500 gedaald en dat is vrij uniek, gezien de huidige markt. Net als de Picanto stamt de huidige 500 uit het jaar 2020 en hierdoor is het vaak mogelijk een mooie deal te scoren.
Vergelijk deals

fiat 500 v2

#4 KIA Niro

Al een paar jaar op rij weet de Niro een positie te bemachtigen in onze top 10. Dit terwijl het aantal Niro-rijders wordt verdeeld over de hybride versie en de volledig elektrische variant. In 2023 kiest het gros van de private leases voor de HEV, net als afgelopen jaar.

Onlangs is er – echt vers van de pers – een gloednieuwe hybride Niro geïntroduceerd, deze is momenteel verkrijgbaar bij een paar van onze partners. Dit benadrukt de tomeloze populariteit van de Niro, zelfs vlak vóór de introductie van het nieuwe model, kiezen veel leasers voor deze ‘oude’ KIA Niro.
Vergelijk deals

#5 Dacia Spring

De unieke Spring staat net als vorig jaar in de top vijf en daar is een goede reden voor. Dacia heeft gemeend dat de moderne autorijder behoefte heeft aan een voordelige elektrische auto. Het credo was: rijden op stroom moet goedkoper en toegankelijker worden! Het succes van de Spring maakt duidelijk dat Dacia het bij het juiste eind had.

De Spring kent wel een specifieke doelgroep en laat zich kenmerken als een echte stadsauto. Het vermogen van de elektromotor is met 33 kW niet enorm. Ook de actieradius (van het instapmodel) is met 230 kilometer redelijk beperkt, maar hierdoor is de Spring juist ideaal voor de korte rit.
Vergelijk deals

dacia spring v5

#6 Peugeot e-208

Ook private leasers kiezen vaak voor deze knap-ogende alleskunner. In 2023 is met name de elektrische e-208 erg populair, mede dankzij het gunstige leasetarief. We zien dat prijzen voor de e-208 in de afgelopen maanden flink zijn gedaald. Zeker in combinatie met de EV-subsidie vanuit de overheid wordt elektrisch leasen steeds aantrekkelijker.

De reguliere 208 op benzine is tevens gewild, maar valt net buiten deze top 10. Welke versie je ook kiest, élke 208 is standaard rijk uitgedost. Zelfs het instapmodel is voorzien van onder andere: cruise control, airco, parkeersensoren en een aantal slimme veiligheidsfeatures.
Vergelijk deals

peugeot 208 v4

#7 Ford Fiesta

Deze auto werd in Nederland gelanceerd in 1976 en is sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De Fiesta staat bekend als een fijne allrounder, met een scherpe besturing en een sportieve wegligging. Veel van onze partners bieden deze Ford aan, dus er valt te vergelijken op prijs.

Leasemaatschappijen bieden deze Ford doorgaans aan vanaf €400 per maand. Het gaat hier om een gloednieuwe uitvoering voorzien van alle luxe, zo is de Fiesta standaard voorzien van: traction control, centrale deurvergrendeling, een keyless entry, elektrische ramen en een start/stop systeem. Lees hier meer over de Ford Fiesta.
Vergelijk deals

#8 Tesla Model 3

Kenners weten dat er een volledig nieuwe Model 3 aan zit te komen. Mede hierdoor heeft Tesla een flinke prijsverlaging doorgevoerd voor de huidige Model 3. Daarom kan je als private leaser in 2023 een mooie leasedeal scoren, al vanaf €570 rijd je weg in deze gewilde bolide.

Tesla blijft een voorloper op het gebied van elektrisch rijden. De Model 3 levert een vermogen van 239 kW, een koppel van 420 Nm en een gunstig verbruik van 14 kWh/100 km. Hierdoor ben je zelfs met het instapmodel verzekerd van een actieradius van bijna 500 kilometer. Wij zouden zeggen, pak je kans nu het nog kan!
Vergelijk deals

tesla model 3 v2

#9 Suzuki S-Cross

Voor het eerst in zes jaar treffen we een Suzuki in onze top 10 aan. De S-Cross is eind 2022 onderworpen aan een rigoureuze make-over. De voor- en achterzijde zijn volledig op de schop gegaan en ook onder de motorkap zijn een aantal flinke optimalisaties doorgevoerd.

De S-Cross is verkrijgbaar als superzuinige mild-hybrid en als volledig hybride variant. In beide gevallen kan je rekenen op een gunstig verbruik en dat is, zeker gezien de huidige markt, erg prettig. Ondanks het zuinige karakter levert zelfs het instapmodel een vermogen van 95 kW en dat is flink. Standaard is deze crossover rijk uitgedost.
Vergelijk deals

suzuki s-cross v2

#10 Volkswagen Polo

Net als in 2022 is deze iconische Volkswagen hekkensluiter. In voorliggende jaren claimde de Polo vrijwel altijd een top 3 positie, maar de opkomst van elektrisch rijden en de dalende populariteit van de hatchback in het algemeen, zorgt voor een daling in verkopen. Ook private leasers kiezen minder vaak voor de Polo.

Het lijkt erop dat Volkswagen zichzelf binnen het private lease segment nét uit de markt prijst. Vergelijkbare modellen als de Ibiza zijn net iets voordeliger en kennen soortgelijke prestaties. Toch heeft Nederland de Polo zeker nog niet afgeschreven, getuige deze ereplaats in de top 10.
Vergelijk deals

volkswagen polo v5

Nieuwe private lease deals

Hyundai IONIQ 6

hyundai ioniq 6 private lease

Vanaf €544 /mnd

6aanbieders

Bekijk auto

Volvo C40

volvo c40 private lease

Vanaf /mnd

0aanbieders

Bekijk auto

Lexus ES 300h

lexus es 300h private lease

Vanaf €919 /mnd

2aanbieders

Bekijk auto

Alfa Romeo Stelvio

alfa romeo stelvio private lease

Vanaf €1418 /mnd

1aanbieder

Bekijk auto