Hoe ben je verzekerd als private leaser?

Welke schade is er standaard gedekt en via welke verzekeraar?

Private lease verzekeringen: waar ben je verzekerd?

verzekering private lease

Als je een private lease contract afsluit, dan is de leaseauto direct verzekerd. De kosten hiervoor zijn bij het maandelijkse leasetarief inbegrepen. Handig, maar hierdoor wordt het verzekeringscomponent ook minder transparant. Waar ben je uiteindelijk verzekerd en waartegen? Wij ontvangen veel vragen over dit onderwerp en zetten daarom wat antwoorden op rij.

Krijg ik als private leaser vervangend vervoer bij pech?

private lease voorloopauto

Je hebt gekozen voor private lease en het moment is daar. De overeenkomst is een feit en jouw gloednieuwe bolide wordt zo snel mogelijk bij je afgeleverd. Helaas betekent “zo snel mogelijk” in het geval van private lease een periode van minimaal drie weken. Levertijden kunnen zelfs oplopen tot een maand of acht. Wat kan je verwachten in de tussenliggende periode? De voorloopauto biedt hier de uitkomst.

Rijtrainingen volgen met je privé leaseauto, mag dat?

kia private lease

Wil je met jouw private leaseauto meedoen aan een rijvaardigheidstraining, zoals een slipcursus? Dat kan bij de meeste leasemaatschappijen maar je hebt hiervoor altijd schriftelijk toestemming nodig. In enkele gevallen staat in het leasecontract al vermeld wat de mogelijkheden zijn op het gebied van rijvaardigheidstrainingen. Bij onduidelijkheden is het verstandig om rechtstreeks contact op te nemen met jouw leasemaatschappij.

Wat heb ik aan een private lease protectieplan?

auto leasen

De gemiddelde looptijd van een private lease overeenkomst ligt rond 48 maanden. Tussentijds opzeggen gaat met hoge kosten gepaard. In specifieke gevallen is het toch mogelijk om het leasecontract te ontbinden zonder bijkomende kosten, dankzij het protectieplan.

Kan ik mijn private lease contract eerder opzeggen?

over ons

Een private lease contract loopt altijd voor een bepaalde termijn, in veel gevallen 24 tot wel 72 maanden. Tussentijds opzeggen is niet altijd mogelijk, bovendien kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Hoe kan je een private lease contract opzeggen? Kan dit ook worden gedaan zonder bijkomende kosten? We zetten de meest gestelde vragen op een rij.

Is private lease voor iedereen interessant?

ford private lease

De sterke opkomst van private lease in Nederland is onmiskenbaar. Eind 2022 rijden er al ruim 235.000 consumenten in een leaseauto en dat aantal blijft flink doorgroeien. Waar komt deze plotse populariteit vandaan? Is private lease echt zo interessant? Het biedt een aantal duidelijke voordelen, maar hier betaal je ook gewoon voor. De leasemaatschappijen moeten ook wat verdienen… toch?

Kan ik meerdere private lease offertes aanvragen?

offerte private lease

Laten we beginnen met het antwoord op de vraag: ja, je kan offertes opvragen bij meerdere private lease aanbieders. Sterker nog, dit raden wij je ook absoluut aan. Het stelt je namelijk in staat om verschillende voorstellen op detailniveau met elkaar te vergelijken. De bijkomende voorwaarden gerelateerd aan de offerte zijn prijsbepalend en je dient deze dus in acht te nemen. We zeggen wel vaker: een goede leaseprijs staat niet altijd gelijk aan een goede deal!

Wat zijn de verschillen tussen alle leasevormen?

leasevormen

Je staat op het punt om een auto te leasen. Maar voor welke leasevorm kies je; operational, financial of private lease? Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten? Alle opties kennen voor- en nadelen, het is dus van belang een constructie te kiezen die goed past bij jouw (financiële) situatie. Per leasevorm geven we een korte maar volledige toelichting over de werking hiervan.

Wat is het Keurmerk Private Lease en wat heb ik eraan?

private lease senioren

De Stichting Keurmerk Private Lease is in het leven geroepen om de consument te beschermen. Het is een initiatief van grote leasemaatschappijen in de markt. In samenwerking met de Consumentenbond zijn er een aantal belangrijke voorwaarden opgesteld. Alle dragers van het Keurmerk moeten aan deze voorwaarden voldoen.