Private lease senioren

Kan je als 65 plusser privé een auto leasen? Lees er alles over

Private lease voor senioren is bedoeld voor mensen die met pensioen zijn. Senioren zijn steeds actiever en willen hierbij mobiel blijven. Voor ouderen zitten er aardig wat voordelen aan een particuliere leaseauto.

Wat is de private lease leeftijdsgrens?

Sommige leasemaatschappijen hanteren een private lease leeftijdsgrens, deze ligt vaak tussen de 65 en 70 jaar. Dit betekent dat senioren bij deze leasemaatschappij niet voor private lease terecht kunnen. Gelukkig zijn er ook voldoende private lease aanbieders die alle senioren verwelkomen en geen leeftijdsgrens hanteren. Wij noemen een paar van onze meest gerenommeerde partners bij wie ook 65 plussers kunnen leasen:

Waarom private lease 65+?

De pensioengerechtigde leeftijd bereikt, en nu? Moderne senioren hebben nog veel plannen. Op vakantie, naar de kinderen en kleinkinderen, uitstapjes maken of samen rondtoeren. We blijven gelukkig langer fit en hebben tot op hoge leeftijd nog alle mogelijkheid tot reizen, vrienden en familie en hobby’s.

Voor veel senioren past de huidige grote auto niet meer bij de nieuwe levensstijl. Misschien is de huidige auto wel aan vervanging toe en is er niet direct geld beschikbaar om een nieuwe auto te kopen. Private lease 65+ biedt dan uitkomst: een lease auto die perfect is afgestemd op de wensen en situatie.

Wat zijn de voordelen van private lease voor senioren?

Private lease voor senioren heeft zeker wat voordelen ten opzichte van een eigen auto. Voor een vast bedrag per maand auto rijden, inclusief onderhoud, reparatie, wegenbelasting en verzekering. Er is nergens meer omkijken naar. Het enige dat voor eigen rekening komt zijn de brandstofkosten, parkeerkosten, onverzekerde schade en eventuele boetes. Omdat geen enkele toekomst zeker is neemt private lease voor senioren wat onzekerheden weg.

Zitten er nadelen aan een leaseauto?

Private lease gaat altijd gepaard met een leasecontract. Tussentijds opzeggen van dit leasecontract kan erg duur zijn. Wie weinig gebruik maakt van zijn leaseauto is naar verhouding duurder uit. Daarnaast is het aan te raden om voor een kilometerbundel te kiezen, het is dan wel even inschatten hoeveel er jaarlijks gereden wordt.

Private lease met pensioen, kan dat?

Iedereen kan voor private lease gaan, ook wanneer er sprake is van AOW of pensioen. Tijdens de acceptatieprocedure zal er wel een kredietcheck plaatsvinden. Wie verder geen hoge leningen of betalingsproblemen heeft komt makkelijk door deze acceptatieprocedure heen.
Private lease met pensioen is uiteraard alleen mogelijk wanneer er voldoende financiële draagkracht is. Wanneer de AOW-uitkering te laag is dan kan eventueel het inkomen van de partner meegenomen worden. De leaseauto staat dan op beider naam.

Wat kost private lease 65+?

Private lease 65+ is niet duurder dan ‘gewone’ private lease. De totale kosten variëren van €200 tot €800 per maand. Een kleine leaseauto is natuurlijk voordeliger dan een luxe leasewagen. Het is verstandig om goed naar het maandelijks te besteden bedrag te kijken en hier de leaseauto op aan te passen. Houd ook rekening met toekomstplannen.