Private lease voor een korte periode?

Dat kan bij een aantal aanbieders, wij zetten deze voor je op rij!

Heb je een nieuwe baan en is je werkplek lastig te bereiken met het OV? Of ben je aan het sparen voor een nieuwe auto en heb je voor een overbruggende periode vervoer nodig? Dan kan leasen voor een korte termijn een goede uitkomst bieden. Maar hoe werkt dit precies?

In de zakelijke leasewereld is het een normale zaak om voor een korte periode te leasen. Maar in het privé segment werkt dit iets anders. De minimum looptijd van een contract is bij vrijwel alle aanbieders 24 maanden. Voor een kortere periode een auto lenen komt meer in de buurt van autohuur, en daar komen hele andere kosten bij kijken.

Gelukkig zijn er een aantal leasemaatschappijen die hier een oplossing voor bieden: Shortlease! Dit stelt je in staat om een auto te leasen voor bijvoorbeeld 12 of 18 maanden. In de regel is nog korter leasen niet mogelijk, dus één jaar is vaak het minimum.

Een aantal shortlease aanbieders op rij:

  • Athlon: ook hier is het enkel mogelijk om een tweedehands auto te leasen, vanaf 12 maanden looptijd. Het beschikbare aanbod is wisselend maar in de regel kan je kiezen uit zes tot acht auto’s. Vaak gaat het dan om kleinere stadsauto’s zoals een Opel Karl maar soms vind je in de showroom ook ruimere bolides zoals een Astra sports tourer.
  • Europcar: ja, van oudsher is dit een autoverhuurbedrijf, geen leasemaatschappij. Maar gezien het beperkte aanbod op het gebied van shortlease heeft Europcar een verbreding gezocht in haar dienstverlening. Uniek aan de propositie van dit bedrijf: je kan al leasen vanaf een periode van één maand. Als leaser kan je kiezen tussen een vijftal nieuwe en populaire auto’s. Deze vind je hier. Nog een groot voordeel van shortlease bij Europcar; je kan op elk moment de auto inleveren en je zit dus nergens aan vast.
  • Justlease: bij Justlease is het mogelijk voor een korte periode te leasen maar je rijdt dan wel in een occasion. De auto’s in het aanbod zijn nooit ouder dan 12 maanden, dus strikt bekeken heb je het nog steeds over een redelijke nieuwe auto. Bekijk hier het aanbod.
  • Yourlease: technisch gezien biedt deze partij geen shortlease constructie aan. Je kan een auto leasen vanaf 24 maanden. Maar bij een bepaalde auto’s is het wel mogelijk om na 12 maanden kosteloos je contract op te zeggen. Dit biedt een enorm voordeel. Als je voor een langere periode least (bijvoorbeeld 36 maanden), dan dalen de maandlasten. Dus als je voortijdig je overeenkomst opzegt, heb je in de tussenliggende periode voor een relatief laag maandbedrag kunnen rijden. Bekijk hier het beschikbare aanbod waarop deze voorwaarden van toepassing zijn.

Voordelen van shortlease:

  • Je rijdt in een nieuwe of jong gebruikte auto.
  • Gezien de korte duur van de overeenkomst zit je nooit vast aan een langlopend contract.
  • Het is een stuk goedkoper dan het huren van een auto.
  • Alle vaste lasten zijn bij het contract inbegrepen, denk hierbij aan het onderhoud, wegenbelasting en de benodigde verzekeringen.
  • Meestal is een shortlease auto direct beschikbaar, geen lange levertijden dus.

Laten we ook eerlijk zijn over het grote, en misschien wel enige nadeel van shortlease. Het is relatief duur. Zeker als je kiest voor een volledig nieuwe auto is het maandbedrag flink. Waar je ook voor kiest, na het lezen van dit artikel kan je in elk geval beslagen ten ijs.