Private lease elektrische auto

Alle voordelen, nadelen en aanbiedingen op rij.

Elektrische auto’s hebben volgens velen de toekomst. Rijden op stroom is niet alleen beter voor moeder aarde, maar ook voor de portemonnee. Bestuurders van ‘full electric cars’ kunnen flink besparen op brandstofkosten. Het aantal elektrische bolides op de weg groeit snel. Met name onder zakelijke leaserijders is dit type auto populair. Dat heeft te maken met de lage bijtelling, hierdoor worden modellen als de Leaf en de i3 een stuk toegankelijker.

Naast de duidelijke financiële voordelen en het milieuvriendelijke karakter kent elektrisch rijden nog meer voordelen. De auto’s zijn erg stil en trekken onwaarschijnlijk snel op. Rap manoeuvreren in de stad of op de snelweg wordt hierdoor kinderspel. Bovendien zijn elektrische auto’s voorzien van de nieuwste snufjes en hierdoor enorm luxe en comfortabel.

Zijn er ook nadelen?

Helaas wel, het grootste beklag komt uit de hoek van de lange afstand-rijders. Op dit moment is de actieradius van elektrische auto’s nog steeds vrij beperkt. Bij de meeste modellen kan je, met een volle accu, tussen de 200 en 400 kilometer rijden. Daarna moet je weer op zoek naar een laadpunt.
Autofabrikanten hebben wel flink ingezet op het optimaliseren van het bereik. In de nabije toekomst kan je met een elektrische auto zeer waarschijnlijk een stuk verder rijden ‘op één tank’.

Een ander nadeel is de aankoopwaarde van elektrische auto’s. Je kan je voorstellen dat kosten van ontwikkeling altijd op een bepaalde manier worden doorberekend richting klanten. Hierdoor zijn deze zuinige bolides flink aan de prijs. Ook het leasen van een elektrische auto is zeker niet goedkoop. Kiezen voor een langere looptijd kan wel weer voordelig uitpakken omdat je de tijd hebt om de hogere maandlasten te compenseren met besparing op brandstofkosten.

Aanbod elektrische auto’s

De keuze is niet enorm maar wel groeiende, ook onder private lease aanbieders. Een elektrische auto leasen kan inmiddels bij de meeste leasemaatschappijen. Ook valt er al één en ander te vergelijken en daar helpen wij bij. Een greep uit het huidige aanbod:

 • 1. Volkswagen e-Golf: jazeker, de oude vertrouwde Golf is ook verkrijgbaar met een elektromotor. De e-Golf is populair maar de actieradius is nog beperkt: in de praktijk ligt deze rond de 200 km op een volle accu. Er valt op dit moment een waanzinnige deal te scoren bij Volkswagen zelf. Lease de e-Golf al vanaf €329!
 • 2. Hyundai Ioniq: ja, het design is onconventioneel maar wel bekroond met de prestigieuze Reddot Award. Twee partijen bieden dezelfde uitvoering aan, de Hybrid Comfort. De Ioniq is echter ook verkrijgbaar als volledig elektrische variant, vanaf €399 per maand.
 • 3. BMW i3: deze auto is ruim drie jaar geleden geïntroduceerd. BMW is een ware voorloper als het gaat om elektrisch rijden. Inmiddels is de i3 niet alleen meer bedoeld voor de pioniers op dit gebied. De auto is reeds doorontwikkeld en een veilige keuze. Je rijdt als private leaser in een i3 vanaf €449 per maand!
 • 4. Nissan Leaf: eerlijk is eerlijk, de eerste versie van de Leaf was niet bepaald een beauty. Het was meer ‘vorm volgt functie’. De vernieuwde Leaf ziet er een stuk strakker en stoerder uit. Bovendien rijd je met een volle accu ruim 380 kilometer achtereen. Lease de Leaf vanaf €439 per maand.
 • 5. Renault Zoë: dit is de meest voordelige full-electric leaseauto van dit moment. Je rijdt al in de Zoë vanaf €499 per maand, via Mijndomeinauto. Het gaat hier om de luxere uitvoering met een krachtigere accu en geoptimaliseerde actieradius.
 • 6. Hyundai Kona: in het zakelijke segment is de Kona op dit moment met afstand de populairste leaseauto. Wij verwachten dat ook privé leasers zullen vallen voor de charmes van deze crossover. Lease de volledig elektrische variant vanaf €699 per maand.
 • 7. Tesla Model 3: zelfs de elektrische auto’s van het boegbeeld Tesla zijn privé te leasen. De nieuwe Tesla model 3 is beperkt verkrijgbaar bij ANWB en Athlon, vanaf €695 per maand. De luxe Long range editie is verkrijgbaar bij Athlon, met deze uitvoering rijd je 560 kilometer op één volle accu. Dat is indrukwekkend.
 • 8. Smart Forfour: dit is officieel de meest voordelige elektrische auto in het private lease segment. De Forfour is bij ANWB verkrijgbaar als EV Business solution vanaf €324 per maand. Er zijn verschillende opties en upgrades beschikbaar dus je kan deze Smart voor een kleine meerprijs opleuken.
 • 9. Opel Corsa-e: de Corsa-e Launch edition heeft veel weg van de reguliere Corsa maar oogt iets robuuster, met name aan de voorzijde. Wij vinden het een vooruitgang maar, you be the judge. De motor heeft een vermogen van 136 pk en de actieradius van deze Corsa ligt rond de 300 km. Lease deze Opel vanaf €469 per maand.
 • 10. Volkswagen e-Up: dit was één van de eerste elektrische auto’s bedoeld voor een breder publiek. Maar anno 2019 is een actieradius van 110 kilometer niet meer zo indrukwekkend. Het blijft een leuke auto voor een leuke prijs (€379 per maand), handig voor korte ritjes. Toch raden wij op dit moment liever de e-Golf aan.
 • 11. Peugeot e-208: een compacte en betaalbare elektrische hatchback in een bekend jasje. Alhoewel, deze volelektrisch 208 wijkt ook qua design af van de reguliere versie. De voorzijde oogt agressiever en heeft veel kenmerken geleend van zijn luxe broer, de 508. Met de e-208 rijd je ongeveer 300 kilometer op een volle accu. En dat voor €499 per maand.

Zodra er meerdere elektrische bolides worden aangeboden in de private lease, nemen wij deze direct op in ons overzicht.

Elektrisch of hybride?

Ook als privé leaser heb je de keuze tussen een volledige elektrische auto of een hybride model. Een elektrische auto heeft voor de hand liggende voordelen: rijden is voordelig en beter voor het milieu. Hybride auto’s hebben naast een elektrische motor ook een ondersteunende benzinemotor. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd ‘normaal’ kan tanken. Een hybrid is iets minder milieuvriendelijk maar de actieradius neemt aanzienlijk toe.
In het private lease segment is er ook een bescheiden aanbod hybrides verkrijgbaar. We zetten deze voor je op rij:

 • 1. Suzuki Swift: een populaire auto en letterlijk de meest voordelige hybrid van dit moment. De Swift is verkrijgbaar bij meerdere partijen maar alleen ANWB biedt de hybride versie aan. Een mooie deal wat ons betreft: €269 per maand!
 • 2. Toyota Yaris: een kleine stadsauto met oog voor het milieu. Eerlijkheid voorop, de Yaris is vooral populair met benzinemotor maar een aantal partijen bieden ook de hybride variant aan, waaronder Auto.nl en ANWB. Leaseprijzen lopen vanaf €305 per maand.
 • 3. KIA Niro: het is één van de meest gewilde leaseauto’s van dit moment. De Niro is ruim, voordelig en ook nog eens hybride aangedreven. Deze KIA is verkrijgbaar bij zes leasemaatschappijen. De prijzen lopen onderling flink uiteen dus er valt een hoop geld te besparen. Je least de Niro al vanaf €394 per maand.
 • 4. Toyota C-HR: de hardloper van Toyota is vooral gewild als hybride uitvoering. De C-HR is verkrijgbaar bij zes partijen en de prijzen lopen flink uiteen, er valt dus geld te besparen! Lease de hybride C-HR al vanaf €439 per maand.
 • 5. Lexus CT 200h: als je denkt aan Lexus, dan denk je aan luxe. En aan sterk doorontwikkelde hybride technologie natuurlijk. De CT 200h is superzuinig en bereikt in de praktijk een verbruik van 1 op 24. Deze knappe fastback is voorzien van alle gemakken maar hier hangt ook een prijskaartje aan: €460 per maand.
 • 5. Lexus IS 300h: wat ons betreft één van de mooiere hybride sedans van dit moment. De IS 300h is uiteraard voorzien van een krachtige hybride motor. Dankzij de handige fallback op benzine, ben je altijd mobiel. The best of both worlds. De 300h is een zeldzaam fenomeen in private lease wereld maar is nu verkrijgbaar bij Justlease vanaf €639.

Het kan je opvallen dat bepaalde elektrische auto’s niet in dit overzicht voorkomen. Dat kan kloppen, private lease aanbieders nemen in de regel enkel de populairste auto’s op in het aanbod. Kies je toch liever voor een auto op benzine? Bekijk dan hier het volledige aanbod.