Private lease elektrische auto

Alle voordelen, nadelen en aanbiedingen op rij.

Elektrische auto’s hebben volgens velen de toekomst. Rijden op stroom is niet alleen beter voor moeder aarde, maar ook voor de portemonnee. Bestuurders van ‘full electric cars’ kunnen flink besparen op brandstofkosten. Het aantal elektrische bolides op de weg groeit snel. Met name onder zakelijke leaserijders is dit type auto populair. Dat heeft te maken met de lage bijtelling, hierdoor worden modellen als de Leaf en de i3 een stuk toegankelijker.

Naast de duidelijke financiële voordelen en het milieuvriendelijke karakter kent elektrisch rijden nog meer voordelen. De auto’s zijn erg stil en trekken onwaarschijnlijk snel op. Rap manoeuveren in de stad of op de snelweg wordt hierdoor kinderspel. Bovendien zijn elektrische auto’s voorzien van de nieuwste snufjes en hierdoor enorm luxe en comfortabel.

Zijn er ook nadelen?
Helaas wel, het grootste beklag komt uit de hoek van de lange afstand-rijders. Op dit moment is de actieradius van elektrische auto’s nog steeds vrij beperkt. Bij de meeste modellen kan je, met een volle accu, tussen de 300 en 500 kilometer rijden. Daarna moet je weer op zoek naar een laadpunt.
Autofabrikanten hebben wel flink ingezet op het optimaliseren van het bereik. In de nabije toekomst kan je met een elektrische auto zeer waarschijnlijk een stuk verder rijden ‘op één tank’.

Een ander nadeel is de aankoopwaarde van elektrische auto’s. Je kan je voorstellen dat kosten van ontwikkeling altijd op een bepaalde manier worden doorberekend richting klanten. Hierdoor zijn deze zuinige bolides flink aan de prijs. Ook het leasen van een elektrische auto is zeker niet goedkoop. Kiezen voor een langere looptijd kan wel weer voordelig uitpakken omdat je de tijd hebt om de hogere maandlasten te compenseren met besparing op brandstofkosten.

Over het aanbod
De keuze is niet enorm maar wel groeiende. Een elektrische auto leasen kan inmiddels bij de meeste leasemaatschappijen. Ook valt er al één en ander te vergelijken en daar helpen wij bij. Een greep uit het huidige aanbod.

  • BMW i3: deze auto is ruim drie jaar geleden geïntroduceerd. BMW is een ware voorloper als het gaat om elektrisch rijden. Inmiddels is de i3 niet alleen meer bedoeld voor de pioniers op dit gebied. De auto is reeds doorontwikkeld en een veilige keuze. Je rijdt als private leaser in een i3 vanaf €449 per maand!
  • Nissan Leaf: eerlijk is eerlijk, de eerste versie van de Leaf was niet bepaald een beauty. Het was meer ‘vorm volgt functie’. De vernieuwde Leaf ziet er een stuk strakker en stoerder uit. Bovendien rijd je met een volle accu ruim 380 kilometer achtereen. Deze Nissan wordt reeds aangeboden bij drie grote leasemaatschappijen, door even te vergelijken kan je flink wat geld besparen!
  • Renault Zoë: dit is de meest voordelige full-electric leaseauto van dit moment. Je rijdt al in de Zoë vanaf €424 per maand, via ANWB. Ook is er een iets luxere variant beschikbaar. Lease deze bij Mijndomeinauto vanaf €477 per maand.
  • Hyundai Kona: in het zakelijke segment is de Kona op dit moment met afstand de populairste leaseauto. Wij verwachten dat ook privé leasers zullen vallen voor de charmes van deze crossover. Lease de volledig elektrische variant vanaf €549 per maand.

Zodra er meerdere elektrische bolides worden aangeboden in de private lease, nemen wij deze direct op in ons overzicht.

Elektrisch of hybride?
Ook als privé leaser heb je de keuze tussen een volledige elektrische auto of een hybride model. Een elektrische auto heeft voor de hand liggende voordelen: rijden is voordelig en beter voor het milieu. Hybride auto’s hebben naast een elektrische motor ook een ondersteunende benzinemotor. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd ‘normaal’ kan tanken. Een hybrid is iets minder milieuvriendelijk maar de actieradius neemt aanzienlijk toe.
In het private lease segment is er ook een bescheiden aanbod hybrides verkrijgbaar. We zetten deze voor je op rij:

  • Suzuki Swift: een populaire auto en letterlijk de meest voordelige hybrid van dit moment. De Swift is verkrijgbaar bij meerdere partijen maar alleen Yourlease en Lease.auto bieden de hybride versie aan. Je kan deze leasen vanaf €299 per maand!
  • Toyota C-HR: de hardloper van Hyundai is vooral gewild als hybride uitvoering. Vrijwel alle leasemaatschappijen bieden deze editie aan en de prijzen lopen flink uiteen. Er valt dus geld te besparen! Lease de C-HR al vanaf €439 per maand.
  • Toyota Yaris: een kleine stadsauto met oog voor het milieu. Eerlijkheid voorop, de Yaris is vooral populair met benzinemotor maar een aantal partijen bieden ook de hybride variant aan, waaronder Lease.auto en Arval. Leaseprijzen lopen vanaf €339 per maand.
  • Hyundai Ioniq: ja, het design is onconventioneel maar wel bekroond met de prestigieuze Reddot Award. Drie partijen bieden dezelfde uitvoering aan, de Hybrid Comfort. De Ioniq is echter ook verkrijgbaar als volledig elektrische variant.