Athlon

Dé leasemaatschappij met meer dan 100 jaar ervaring

Athlon (niet te verwarren met Atlon) is 100 jaar geleden opgericht onder de naam RIVA (Reparatie-Inrichting Voor Automobielen). In beginsel legde het bedrijf de focus op het onderhoud van auto’s. Rond 1950 begon Athlon zich te richten op lease-activiteiten. Na het uitbreiden van de dienstverlening ging het Athlon voor de wind en waren ze in de gelegenheid kleinere bedrijven op te kopen. Hiltermann Lease Service, Unilease en Prisma Car Lease behoren tot dit lijstje. Deze overnames gingen weer gepaard met een naamsverandering: Athlon werd Athlon Car Lease.
In 2006 is het bedrijf overgenomen door De Lage Landen (moederbedrijf van de Rabobank). 10 jaar later is het bedrijf wederom opgekocht, ditmaal door Daimler AG. De naam Athlon Car Lease kwam in dit proces te vervallen. Op dit moment is Athlon in 11 landen actief en het hoofdkantoor is gevestigd in Almere, Nederland.

Een bedrijf met een flinke en unieke historie dus. In de zakelijke hoek is deze partij al jarenlang in strijd met Leaseplan en PON voor de titel ‘grootste leasemaatschappij van Nederland’. Om ZZP’ers en het MKB te kunnen bedienen is het label Athlon Essential in het leven geroepen. Ook in het privé segment is deze partij groot en innoverend. Al ruim 3 jaar kan je als particulier terecht bij Athlon. Hiermee zijn ze absoluut voorloper in de markt.

Over het privé lease aanbod
Het private lease aanbod van Athlon bestaat op dit moment uit ongeveer 35 verschillende auto’s en dat is veel. Je kan als leaser niet alleen kiezen uit de gangbare en populaire modellen. Ook luxere varianten als de Tesla Model 3 en de Mercedes C-klasse behoren tot de opties. Vrijwel alle auto’s zijn verkrijgbaar met bestickering (stickers van Athlon). Als je hier voor kiest wordt je als berijder beloond met een ‘stickerkorting’ van €15 per maand.

Met regelmaat zijn er aanbiedingen te vinden op de website van Athlon. Er wordt dan een kortingscode beschikbaar gesteld waarmee alle consumenten gebruik kunnen maken van de actie. Dit loopt soms op tot wel 15% korting op de standaard leaseprijs. Zodra er een kortingscode beschikbaar wordt gesteld communiceren wij dit ook op onze website.

Bekijk hier het volledige private lease aanbod van Athlon.

Over de voorwaarden
Als private lease vergelijker geven wij onze bezoekers graag inzicht in de ‘eerlijkheid en redelijkheid’ van de voorwaarden per leasemaatschappij. Bekijk de voorwaarden op de website van Athlon en maak en houd hier rekening mee tijdens het vergelijken.