ANWB

Privé een auto leasen kan nu ook bij ANWB – Lees er alles over

Niet elk bedrijf mag haar naam inleiden met het woord ‘Koninklijk’. Je moet voldoen aan een hoop voorwaarden. Zo moet je organisatie minimaal 100 jaar oud zijn. De ANWB is dus een oude rot in het vak. Van oudsher staat de afkorting voor ‘Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond’. Sinds de vereniging formeel ‘toeristenbond’ heet (1905), hebben de letters ANWB geen betekenis meer. Van origine behartigt de vereniging de belangen van haar leden op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer. Dat is nog steeds zo maar door de jaren heen heeft het bedrijf toch meer een commercieel karakter gekregen. Ondanks dit heeft de ANWB haar dienstverlening uit weten te breiden zonder afbreuk te doen aan het betrouwbare imago.

Als het gaat om private lease weet de ANWB deze autoriteit vast te houden. De website staat bol van de informatie. Je kan je hier goed inlezen over het onderwerp private lease. Tevens vind je voor vrijwel elke auto een complete en onafhankelijke review op basis waarvan je een gedegen besluit kan nemen. Dit in tegenstelling tot alle andere leasemaatschappijen. Eerlijk is eerlijk, de informatievoorziening omtrent auto’s is bij andere partijen flinterdun.

Over het privé lease aanbod
Het private lease aanbod van ANWB is behoorlijk. Op het moment kan je kiezen uit 43 auto’s van 16 merken. Het is goed om te vermelden dat de auto’s op de website in de regel erg rijk zijn uitgerust. Je vindt hier zelden een kaal instapmodel. Dit heeft natuurlijk invloed op de prijs dus let hier goed op tijdens het uitzoeken van jouw leaseauto. De ‘vanaf-prijzen’ bij ANWB zijn altijd gebaseerd op een looptijd van 60 maanden en een kilometrage van 10.000 kilometer per jaar. Dit is altijd de meest voordelige bundel dus houd hier rekening mee tijdens het vergelijken.

ANWB is één van de weinige leasepartijen die niet de mogelijkheid biedt om je auto te laten bestickeren. Zodoende kan je de leaseprijs niet drukken door te rijden met reclame. De oorzaak hiervan is logisch, het komt door de partnership met Leaseplan. Eigenlijk voert de ANWB zelf geen auto’s, ze zijn simpelweg een tussenpartij. Bekijk hier het private lease aanbod van ANWB.

Over de voorwaarden
We zeggen wel vaker: een goed private lease tarief staat niet gelijk aan een goede deal. Duik daarom altijd even dieper in de additionele voorwaarden die komen kijken bij een contract. Zelfs als het gaat om een welbekende partij. Neem hiervoor een kijkje op de website van ANWB. Wil je weten waar je precies op moet letten? Bekijk dan onze checklist voor private lease.