Univé

Privé leasen kan nu ook bij deze gerenommeerde verzekeraar

Univé is een welbekende verzekeringsmaatschappij, met name actief in het noorden van ons land. Een persoonlijke benadering staat bij Univé hoog in het vaandel, de 110 fysieke winkels benadrukken dit. Met ruim 2.700 medewerkers en 1,6 miljoen verzekerden in het portfolio, is dit zeker geen kleine speler.

Maar wat heeft een traditionele verzekeraar te zoeken in de private lease wereld? Dat dachten wij initieel ook. Tot we er achter kwamen dat Univé de handen ineen had geslagen met Athlon: een innovator op het gebied van mobiliteit. Dan vinden we ineens veel raakvlakken. Zo zijn beide bedrijven redelijk traditioneel ingelegd en bestaan al langer dan de gemiddelde mens oud wordt. Service staat hoog in het vaandel en beide organisaties hebben een loyaal klantbestand.

De constructie tussen de twee is helder: Athlon levert de auto en de bijbehorende service en Univé de benodigde verzekeringen. Details van deze samenwerking kunnen wij helaas niet achterhalen.

Over het privé lease aanbod
Ja, dat is natuurlijk hetzelfde aanbod als bij Athlon, “hoort ik u zeggen”. En dat klopt eigenlijk ook. Ten minste, we zien overduidelijk een overlap in het assortiment. Maar per auto lopen de prijzen wel uiteen. Het kan dus zomaar zijn dat je bij Univé een betere deal kan scoren dan bij Athlon. Wij maken uiteraard per auto inzichtelijk waar je het voordeligst uit bent.

Op het moment van schrijven (05-08-2019) vinden we 23 auto’s terug op de website van Univé. Het valt ons op dat je voornamelijk kan kiezen uit een set luxe auto’s: een Mercedes CLA, de KIA Niro en de Hyundai Kona bijvoorbeeld. Maar ook de stadsauto’s uit het A-segment zijn bovengemiddeld uitgerust en dus iets duurder. Er is bijna geen instapmodel te vinden bij Univé.

Dat vinden wij wel transparant, sommige leasemaatschappijen vermelden niet eens om welke uitvoering van een auto het gaat. En dan is het natuurlijk meestal de voordeligste uitvoering. Ook daar helpen we bij, je ziet per auto en per aanbieder om welke editie het gaat, plus de bijbehorende nieuwprijs per auto.

Bekijk hier het volledige aanbod van Univé.

Over de voorwaarden
We zeggen wel vaker: een goed private leasetarief staat niet gelijk aan een goede deal. Duik daarom altijd even dieper in de additionele voorwaarden die komen kijken bij een contract. Zelfs als het gaat om een vooraanstaande partij. Vooral omdat de voorwaarden sterk uiteenlopen per aanbieder en grote invloed hebben op het maandtarief.

We tonen de belangrijkste bepalingen op onze site, maar voor een volledig overzicht raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van de aanbieder.