De top 10 private lease auto's van 2022

Vergelijk alle leasetarieven en bespaar!

10 beste leasedeals van 2022

KIA Niro

kia niro private lease

Vanaf €495 /mnd

5aanbieders

Bekijk auto

Peugeot 2008

peugeot 2008 private lease

Vanaf €399 /mnd

7aanbieders

Bekijk auto

KIA Stonic

Actie!
kia stonic private lease

Vanaf €359 /mnd

4aanbieders

Bekijk auto

Dacia Spring

dacia spring private lease

Vanaf €295 /mnd

4aanbieders

Bekijk auto

Toyota Aygo

Actie!
toyota aygo private lease

Vanaf €289 /mnd

6aanbieders

Bekijk auto

Opel Mokka

opel mokka private lease

Vanaf €469 /mnd

3aanbieders

Bekijk auto

Peugeot e-208

peugeot e-208 private lease

Vanaf €419 /mnd

6aanbieders

Bekijk auto

Ford Fiesta

ford fiesta private lease

Vanaf €369 /mnd

1aanbieder

Bekijk auto

Skoda Enyaq

Actie!
skoda enyaq private lease

Vanaf €599 /mnd

5aanbieders

Bekijk auto

Volkswagen Polo

Actie!
volkswagen polo private lease

Vanaf €329 /mnd

10aanbieders

Bekijk auto

#1 KIA Niro

Voor de tweede keer op rij staat de KIA Niro op nummer één in onze top 10. Dat is extra bijzonder omdat deze geheel vernieuwde Niro weinig lijkt op zijn voorganger uit 2021. Ook dit nieuwe design lijkt dus in de smaak te vallen bij onze medelanders. Wat wel onveranderd blijft bij de nieuwe Niro is de indrukwekkende set aan specificaties.

De hybride Niro is zuinig, rijk uitgerust, ruim en betaalbaar. Gezien de nieuwigheid ligt het leasetarief op lijn met vergelijkbare modellen van de competitie maar de prijzen zullen snel zakken. Ook het elektrische broertje van de Niro was in 2022 gewild, maar valt net buiten de top 10.
Vergelijk deals

#2 Peugeot 2008

Medio 2019 introduceerde Peugeot een fris en modern familiegezicht en een bijbehorend gamma aan nieuwe modellen. Dat was niet zonder succes want ook in Nederland won dit Franse merk aan populariteit. Ondanks het feit dat de competitie juist dit jaar veel nieuwe modellen heeft geïntroduceerd, is het juist Peugeot die het erg goed doet in 2022.

Dit jaar wint de 2008 flink aan populariteit. Wij schrijven dit toe aan de daling in leasetarieven. In voorliggende jaren waren met name de 208 en de 2008 een flinke tik duurder. In 2022 rijd je voor een knap tarief weg in de kleinere modellen van Peugeot.
Vergelijk deals

peugeot e-2008 v1

#3 KIA Stonic

Voor het eerst in vijf jaar tijd vinden we twee modellen van dezelfde fabrikant terug in de top 3. KIA heeft de afgelopen jaren een geweldige lijn aan modellen neergezet en een goede naam opgebouwd in West-Europa. Dit heeft niet alleen invloed op de verkoopcijfers, maar ook private leasers kiezen steeds vaker voor een KIA.

De Stonic is een kleine crossover en eigenlijk met afstand de meest voordelige in zijn klasse terwijl hij qua uitrusting niet onderdoet aan vergelijkbare modellen van de concurrent. Dankzij de gunstige prijs/kwaliteit verhouding is deze KIA ook in 2022 populair.
Vergelijk deals

#4 Dacia Spring

Het is officieel de eerste volledig elektrische auto die danig populair is, dat hij terugkomt in onze private lease top 10. In voorliggende jaren kwamen modellen als de e-Niro en e-2008 in de buurt van een notering, maar viste telkens nét achter het net. De Dacia Spring is eind 2021 geïntroduceerd en ging direct als een raket.

Het was de missie van Dacia om een kleine doch ruime en betaalbare EV te produceren en dat is gelukt! Zelfs de meest voordelige Spring kent een actieradius van 230 kilometer op een volle accu en dat is indrukwekkend. Zeker omdat het private leasetarief voor de Spring rond de €330 ligt.Vergelijk deals

dacia spring v5

#5 Toyota Aygo

Private leasers kiezen steeds vaker voor ruimere en duurdere modellen. Niet langer vinden we enkel stadsautootjes in het assortiment van onze leasepartners. De Aygo is één van de weinig compacte modellen die stand houdt in een wereld waarin crossovers en SUV’s de dienst uitmaken.

Begin 2022 is de Aygo volledig vernieuwd en geoptimaliseerd van bumper tot bumper. De nieuwe Aygo is ruimer, komt hoger van de grond en is voorzien van de nieuwste technologieën. Met al dit moois weet de Aygo een comeback te maken en staat na twee jaar weer in de private lease top 10. Lees hier meer over de vernieuwde Toyota Aygo.
Vergelijk deals

toyota aygo v1

#6 Opel Mokka

De Opel Mokka is de eerste en enige auto van Opel in onze top 10. Hiermee lijkt de Mokka in 2022 dus populairder dan de iconische Astra en dat is bijzonder. Verkoopcijfers in Nederland laten namelijk een andere trend zien dus de Mokka is specifiek in de wereld van private lease erg gewild.

Dit heeft ongetwijfeld te maken met de aantrekkelijke leaseprijzen. Dit jaar vonden wij meerdere malen zeer scherpe aanbiedingen en ook momenteel is de Mokka te leasen voor een gunstig tarief; €450 per maand. Hiermee is de Opel Mokka een stuk voordeliger dan vergelijkbare modellen van de competitie, profiteer hiervan nu het nog kan!
Vergelijk deals

#7 Peugeot e-208

Na de Dacia Spring is deze e-208 van Peugeot de meest gewilde volledig elektrische auto van 2022. Bij tijd en wijlen lease je de e-208 voor rond de €360 per maand en daarmee heb je een absolute leasedeal te pakken. Zeker in combinatie met de EV-subsidie vanuit de overheid wordt elektrisch leasen steeds aantrekkelijker.

Ook de reguliere 208 is populair en was vorig jaar zelfs één van de meest verkochte auto’s van Nederland. Ook onder private leasers valt deze variant op benzine in de smaak, maar valt toch nét buiten deze top 10. Wil je meer weten over deze succesvolle hatchback? Lees hier verder.
Vergelijk deals

peugeot 208 v4

#8 Ford Fiesta

Deze legendarische Ford komt vrijwel elk jaar terug in onze top 10. De Fiesta is geroemd dankzij zijn rijprestaties. Zelfs echte petrolheads beleven veel plezier aan het besturen van deze hatchback. De wegligging is top, de transmissie vloeiend, de motor levert stabiele prestaties en de Fiesta reageert haarscherp op de acties van de bestuurder.

Ook de nieuwste Fiesta, geïntroduceerd in 2022, krijgt lovende recensies. Auto-riteit Carwow uit de UK noemt deze Ford ‘de ideale hatchback’; hij is rijk uitgerust, relatief zuinig, rijdt geweldig en de prijs/kwaliteit verhouding is gewoonweg top.
Vergelijk deals

#9 Skoda Enyaq

Drie jaar geleden was het nog ondenkbaar dat je een auto van dit formaat terug zou vinden in een private lease showroom. Anno 2022 is het zo normaal geworden om privé te leasen dat zelfs auto’s van €600 per maand als warme broodjes over te toonbank vliegen.

Wij vermoeden dat juist de Enyaq zo populair is vanwege zijn looks; de nieuwe lijn aan Skoda’s ziet er überhaupt erg goed uit, maar deze Enyaq ’takes the cake’. Het lijnenspel is strak, de voorzijde oogt zeer agressief, de grote velgen zijn standaard en sinds kort kan je zelfs kiezen voor een megasportieve Enyaq coupé.
Vergelijk deals

skoda enyaq v1

#10 Volkswagen Polo

Al vijf jaar op rij is de Polo één van de meest populaire private lease modellen van Nederland, maar toch levert VW flink in als het gaat om marktaandeel. Door de jaren heen bekeken, is de Polo gezakt van #1, naar #6 en nu naar nummer 10.

Uiteraard kan dit komen door de toenemende vraag naar crossovers en SUV’s. Tegenwoordig zijn hatchbacks en stations in Nederland simpelweg iets minder gewild. Echter, het relatief hoge leasetarief doet Volkswagen het afgelopen jaar ook een beetje de das om; veelal zijn vergelijkbare modellen van de concurrent enkele tientjes per maand goedkoper.
Vergelijk deals

volkswagen polo v5

Nieuwe leaseauto's 2022

Alfa Romeo Tonale

alfa romeo tonale private lease

Vanaf €684 /mnd

4aanbieders

Bekijk auto

Honda HR-V

honda hr-v private lease

Vanaf €624 /mnd

2aanbieders

Bekijk auto

Dacia Jogger

dacia jogger private lease

Vanaf €399 /mnd

6aanbieders

Bekijk auto

Volkswagen Taigo

Actie!
volkswagen taigo private lease

Vanaf €379 /mnd

6aanbieders

Bekijk auto