Populariteit private lease neemt verder toe

“Eind 2018 rijden er rond de 140.000 private lease auto’s in ons land”

Het gaat goed met de Nederlandse autoleasebranche. Bijna de helft van de nieuw gekochte auto’s in ons land is een leaseauto. Dit wijzen de cijfers uit van de VNA (de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen). Enkel in Nederland zijn er eind 2017 meer dan 860.000 leaseauto’s geregistreerd. Een groei van 9,3% ten opzichte van 2016.

Een deel van deze toename is toe te kennen aan de zakelijke leasemarkt, hier meet het VNA een groei van 40%. De overige 60% is afkomstig uit de private lease sector. Dit wekt onze verbazing in elk geval niet.

Opkomst private lease in Nederland

Het leasen van een auto als consument is anno 2018 namelijk een normale zaak geworden. De voordelen zijn dan ook onomstotelijk. Je rijdt in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Vrijwel alle bijkomende lasten zijn bij deze prijs inbegrepen. Denk hierbij aan de wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud en reparaties.

Leasemaatschappijen en autofabrikanten hebben slim ingespeeld op deze trend en zijn daarmee verantwoordelijk voor de groei in deze sector. Het fenomeen private lease is prominent aanwezig op televisie, radio en is in het straatbeeld praktisch niet meer weg te denken. Ga maar eens na hoe vaak je een bestickerde ‘Athlon auto’ tegenkomt onderweg, dat zijn geen medewerkers van het bedrijf zelf. Hoewel de officiële cijfers nog niet bekend zijn, naar schatting rijden er ten tijden van schrijven (oktober 2018) ongeveer 128.000 privé lease auto’s op onze wegen.

2016 en 2017

Twee jaar geleden ging het nog om 64.000 private lease auto’s, zo stelt het VNA. Een jaar later, in 2017, groeide dit aantal naar 103.000. Het grootste deel van deze leaserijders valt in de leeftijdscategorie 26-55 jaar. Opvallend is dat het aandeel van de groep 56+ toeneemt. Tevens een trend: de markt beweegt zich richting de ruimere en daarmee duurdere auto’s. Niet langer worden enkel kleine stadsauto’s geleased. Er wordt ook gekozen voor luxere bolides, geheel tegen de verwachting van de leasemaatschappijen in.

En nu zien we dus ook in dit jaar weer een flinke groei, met de huidige run-rate eindigen we december 2018 rond de 140.000 bestuurders die hebben gekozen voor een privé lease auto. Dit zal dan ongeveer 18% van het totaal aantal leaseauto’s in Nederland beslaan.

Conclusie

Met veel dank aan de VNA communiceren wij deze cijfers. Het mag duidelijk zijn; ‘private lease is here to stay’. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak dat komt kijken bij deze dienst. En in het kader van dit gemak: wij zorgen ervoor dat je private lease aanbiedingen kan vergelijken, zodat je uiteindelijk de beste deal vindt. Bekijk hier het volledige auto-aanbod in de markt. Kies de auto naar wens en vergelijk vervolgens alle aanbieders op basis van prijzen en voorwaarden. Wij zijn niet gelieerd aan een leasemaatschappij, dealer of fabrikant. Zo blijft ons advies eerlijk, transparant en onafhankelijk. Doe er je voordeel mee!