Private lease inclusief brandstof

Ontvang je een tankpas als privé leaser?

Laten we beginnen met een duidelijk antwoord: nee, als privé leaser ontvang je geen tankpas en je moet zelf de benzine nog betalen. Ook een losse tankpas op naam, zoals we kennen vanuit het zakelijk leasen, is helaas niet verkrijgbaar.

Als vergelijkingsplatform zijn we goed bekend met de leasevoorwaarden van onze partners. We vergelijken dagelijks het aanbod, de prijzen en de voorwaarden van 27 grote leasemaatschappijen. Bij geen van allen is het mogelijk om een tankpas te ontvangen. Alleen bij elektrische auto’s is het vanzelfsprekender om een laadpas bij te leveren. In de regel kan je deze ontvangen tegen een kleine verhoging van het maandtarief.

Allicht in de toekomst?

Er is absoluut een vraag vanuit de markt om het privé leasen écht all-inclusive te maken. Wij ontvangen ook met regelmaat vragen van bezoekers omtrent private lease. Veel van deze vragen gaan over dit onderwerp. Er is dus een behoefte waar leasemaatschappijen op in kunnen spelen. Aan de andere kant ligt hier een financieel risico voor de aanbieder. Rijgedrag heeft namelijk een enorme invloed op de bijbehorende brandstofkosten. Beloven om op te draaien voor deze onvoorspelbare kosten kan onverstandig zijn.

Het optioneel meeleveren van enkel een losse tankpas kan misschien wel in de toekomst. Dan zou je als privé lease klant bijvoorbeeld maandelijks een factuur ontvangen voor de gemaakte brandstofkosten. Deze kosten zijn dan niet inclusief, maar het is wel praktisch en overzichtelijk voor ZZP’ers die ook zakelijk rijden met een privé leaseauto.

Toch maar leasen exclusief brandstof?

Daar helpen wij je een handje bij. We maken het eenvoudig om de beste auto te vinden tegen de beste leaseprijs. Vergelijk de prijzen van ruim 200 auto’s en zie direct waar je de beste deal kan scoren. Besparingen tot €210 per maand zijn mogelijk! Bekijk hier het volledige private lease aanbod.