Moet ik een borg betalen?

Zie direct waar je wel of geen borg hoeft te betalen

We zeggen het wel vaker: een goed private lease tarief staat niet gelijk aan een goede deal. Een laag maandbedrag is namelijk niet alles, je moet ook de voorwaarden in acht nemen. Welke zaken zijn er allemaal bij de maandelijkse lasten inbegrepen? En waar moet je additioneel voor betalen?
Zo dien je bijvoorbeeld rekening te houden met een eventuele borg of aanbetaling. Bij een aantal leasemaatschappijen is het verplicht om op voorhand een bepaald bedrag in te leggen. Zonder dit bedrag, geen leaseauto.

In dit artikel zetten we voor je op rij bij welke leasemaatschappijen een aanbetaling verplicht is. Voor de volledigheid noemen we ook de partijen die geen borgsom vragen.

Borg verplicht

Borg niet verplicht

Het wordt meteen duidelijk dat de hoogte van een eventuele aanbetaling niet altijd eenvoudig valt te achterhalen. Het is belangrijk te vermelden dat wij de markt benaderen als een consument. We hebben de websites van alle aanbieders geraadpleegd en hebben de betreffende informatie niet terug kunnen vinden. Ontbrekende info valt natuurlijk altijd op te halen bij de private lease aanbieders.

Tot slot: stel je hebt een geschikte auto gevonden voor een passend tarief en je kiest ervoor de verplichte borg voor lief te nemen. Hoe wordt het bijbehorende bedrag dan verrekend bij het aflopen van het contract?

Zo stelt Alphabet:

“Uiterlijk binnen 60 dagen na het beëindigen van jouw contract storten wij jouw borg terug. Mochten er nog bedragen verrekend moeten worden, dan wordt dat in mindering gebracht op het bedrag.”

Ook op dit vlak lopen voorwaarden per leasemaatschappij uiteen. Houd hier rekening mee en zorg ervoor dat je van te voren goed bent geïnformeerd over de bepalingen hieromtrent.