Private lease uit voorraad

Wat zijn de voordelen en waar kan ik terecht?

Privé leasen uit voorraad heeft één gigantisch voordeel; je kan direct wegrijden in jouw nieuwe leaseauto. Omdat leasemaatschappijen regelmatig auto’s inkopen op grote schaal, zijn deze modellen vaak direct beschikbaar. Leasen uit voorraad maakt hiermee ook gehakt van één van de grootste nadelen die privé leasers ervaren; de levertijd.

Tip tussendoor: bij onze partner Justlease kan je sinds kort kiezen uit een enorm scala aan direct leverbare modellen. Bekijk hier het aanbod!

Het is namelijk niet ongewoon om 8 tot 12 weken te moeten wachten na het tekenen van het leasecontract. Vaak krijg je als klant voor de tussenliggende periode wel een voorloopauto mee, maar dat is natuurlijk niet altijd de auto waar je voor tekent. De wachttijd voor reguliere leaseauto’s is dus vaak flink, ze moeten immers uit de fabriek geleverd worden. Wanneer je kiest voor leasen vanuit voorraad, dan is de auto direct beschikbaar. Soms al binnen enkele dagen na het aanvragen van een offerte.

Waar kan ik leasen uit voorraad?

In de regel zijn de auto’s die worden aangeboden door veel aanbieders (zes en meer) ook te leasen uit voorraad. Door in onze keuzehulp eenvoudig te filteren op ‘aantal aanbieders’, krijg je direct een relevante selectie te zien.

Wil je graag direct rijden, maar niet perse in een nieuwe auto, dan kan je altijd kiezen voor een private lease occasion. Tweedehands leaseauto’s zijn vaak jong gebruikt (1 tot 3 jaar oud) en de levertijd is minimaal.

Wanneer is mijn leaseauto leverbaar?

Dat blijft afhankelijk van de gekozen leasemaatschappij, het aanbod en natuurlijk jouw specifieke wensen. Wel zien wij dat onze partners onder ‘direct rijden’ verstaan: binnen twee weken na het tekenen van het contract. Er zijn bij tijd en wijlen aanbieders die nog sneller kunnen leveren, zo lease je bij SEAT op het moment de Ibiza FLEX edition; deze is geheel online te bestellen en wordt binnen drie dagen geleverd!

Voordelen leasen uit voorraad

Dat jouw private lease auto direct beschikbaar is heeft één groot voordeel: het scheelt een hoop wachten! Ideaal voor mensen waarbij het huidige leasecontract afloopt of al is afgelopen. Maar ook voor personen die overstappen van een eigen auto naar een leaseauto en niet maandenlang op hun leaseauto kunnen wachten. Private lease heeft nog een aantal voordelen:

  • In veel gevallen goedkoper dan kopen
  • Er is altijd een auto beschikbaar
  • Geen spaargeld inleggen
  • Inzicht in de autokosten

Nadelen van een leaseauto

Het is belangrijk om ook over de nadelen van private lease te informeren, of het nu om een voorraad auto gaat of één die pas over enkele maanden beschikbaar is. Bij private lease hoort een leasecontract. Tussentijds opzeggen van dit contract kan kostbaar zijn. Daarnaast zijn automobilisten die zeer weinig gebruik maken van hun leaseauto zijn naar verhouding duurder uit. Een minimum van 10.000 km per jaar is echt wel aan te raden. Leer hier meer over de voor- en nadelen van private lease.