Wat is het Keurmerk Private Lease?

Lees alles over de voordelen die het keurmerk jou brengt

De Stichting Keurmerk Private Lease is in het leven geroepen om de consument te beschermen. Het is een initiatief van grote leasemaatschappijen in de markt. In samenwerking met de Consumentenbond zijn er een aantal belangrijke voorwaarden opgesteld. Alle dragers van het Keurmerk moeten aan deze voorwaarden voldoen.

Dit zijn de 5 zekerheden die het Keurmerk biedt zoals verwoord door de stichting zelf.

  • Eerlijke voorwaarden: de algemene voorwaarden zijn helder omschreven, geen kleine lettertjes en geen addertjes onder het gras.
  • Compleet product: het is duidelijk wat bij de leaseprijs is inbegrepen en wat niet. Je leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.
  • Bescherming tegen te hoge financiële lasten: de leasemaatschappij gaat samen met jou bekijken en beoordelen hoeveel je wil en kan betalen. Daardoor heb je de zekerheid dat je de maandelijkse leasekosten kunt betalen.
  • 14 dagen bedenktijd: je moet zorgeloos kunnen genieten van je leaseauto en een goede keuze kunnen maken. Daarom heb je altijd 14 dagen bedenktijd.
  • Zekerheid bij klachten: een eventueel geschil wordt snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

Dankzij het keurmerk weet je precies bij welke leasemaatschappij je veilig en verantwoord een auto kunt leasen. Voor extra informatie over het keurmerk verwijzen we je graag naar de officiële website: www.keurmerkprivatelease.nl.

Bijna alle aanbieders op onze site zijn in het bezit van het keurmerk. Alleen Mijndomeinauto is op dit moment niet aangesloten bij deze stichting. Dat maakt deze partij echter niet minder betrouwbaar, Mijndomeinauto is een gerenommeerde partij en zelfs de grondlegger van het principe private lease. Dus ook hier kan je met een gerust hart jouw auto leasen.