Een trekhaak monteren op je leaseauto?

Dat mag bij een aantal private lease aanbieders. Lees er alles over!

Ja, achteraf een trekhaak monteren op jouw privé leaseauto mag. Tenminste, in de meeste gevallen. Regelgeving hieromtrent verschilt per leasemaatschappij maar de meeste aanbieders staan dit toe. Dat geldt overigens ook voor andere accessoires of add-ons zoals velgen en nieuwe banden. Een trekhaak is natuurlijk erg handig, vooral de fervente klusser heeft hier veel baat bij. Toch makkelijk om een boedelbak aan je auto te kunnen bevestigen voor het vervoer van veel of grote goederen. Ook is het ideaal voor vakanties met de caravan, let dan wel goed op het trekvermogen van de auto in kwestie.

Regelgeving montage accessoires

Houd er rekening mee dat je bij het inleveren van de leaseauto alle additionele accessoires weer moet verwijderen van de auto. Dan gaat het dus om zaken die je zelf achteraf hebt gemonteerd. Leasemaatschappijen verwachten de auto weer retour op dezelfde manier als deze de deur uit is gegaan. Op zich logisch, de aanbieder is niet verantwoordelijk voor de bijkomende moeite/kosten die gepaard gaan met het ontkoppelen van, in dit geval, een trekhaak. Bovendien is de trekhaak jouw eigendom. Let er ook goed op dat er bij het demonteren geen zichtbare schade achterblijft op de auto.

Een trekhaak leasen

Bij een aantal partijen, waaronder Athlon, is het mogelijk om voor een kleine meerprijs een trekhaak te leasen. Dit geldt niet voor alle auto’s maar dit wordt snel duidelijk bij het configureren van jouw auto. De trekhaak wordt na het sluiten van een overeenkomst gemonteerd op de auto en blijft eigendom van de leasemaatschappij.
Je betaalt in de regel rond de €18 per maand voor deze optie. Dat is wat ons betreft, zeker als je kiest voor een langere looptijd, een flink bedrag. Stel je sluit een contract voor 60 maanden, dan heb je het in totaal over €1.080. Toch een beetje gortig voor een trekhaak. Als je er eentje aanschaft ben je ongeveer €250 verder.

Trekhaak toegestaan

Zoals aangegeven mag je dus bij de meeste leasemaatschappijen accessoires zoals een trekhaak monteren. Hieronder een kort overzicht van partijen waar dit is toegestaan:

Bovenstaande lijstje is op het moment van schrijven (13-10-2020) volledig. Om problemen achteraf te voorkomen, raden wij aan om toch even navraag te doen bij de gekozen aanbieder.